torstai 28. maaliskuuta 2013

Päivän kidutusväline: Kahvakuula

Oih.

Tänään tarjoutui mahdollisuus päästä Pian kahvakuulatunnille. Pia on siis se kirottu kiitetty PT, joka on tehnyt mulle sekä saliohjelmat että ruokavalion. Pia tekee PT:n hommia täysipäi(väi)sesti ja ohjaa vakkaritunteja muualla, mutta ei enää meidän salilla. (Nyyh.)

Tänään Pia kuitenkin oli tuuraamassa ja onneksi sain vihiä etukäteen. Sinne sitä oli siis mentävä Pian piiskaukseen lempeään ohjaukseen. Edelliskerta kahvakuulatunnilla oli enmuistamillon ja muutenkin on tässä ollut vähän heikoilla kantimilla tuo lihaskuntoharjoittelu, ainakin jalkojen osalta.

Tunti oli juuri sopivan napakka. Kamala. Ihana. Minuutin sarjoja, välissä lyhyt palautus. Sykkeet tapissa tunnin alusta loppuun. Mun tunnin keskisykkeeksi taisi kellottua jotain niinkin huikeaa kuin 158. Maksimit oli 211, jota hieman rohkenen epäillä. Sykemittariin vilkuillessa sarjojen lopuksi lukemat oli joka kerta siinä 170-180 välillä. Harjoitusvaikutus oli luonnollisesti maksimikestävyyden puolella. No. Ei sinne peekoota mentykään tekemään...

Peekoota tein sitten kahvakuulatuntia seuranneella puolen tunnin cardio spinning-tunnilla. Kahvakuula veti sen verran mehut, että keskisyke jäi maltillisesti 140 ja maksimitkin reilusti alle 170. Ei irronnut ei. Pukkarissa banana-aromat naamariin ja ilman kiirettä saunaan ja suihkuun.

Kotiin tullessa oli  A I V A N   J Ä R K Y T T Ä VÄ  nälkä.

Nälkä siirretty!

***

Tänään sain myös iloisen uutisen Buzzadorilta

www.maximsports.fi
Pääsen siis Buzzaamaan, eli testaamaan ja kertomaan mielipiteitäni ja kokemuksiani blogissani Maxim-tuoteperheestä, josta löytyy tuotteita tankkaamiseen, treenaamiseen ja palautumiseen. Tuskin maltan odottaa, että pääsen alkuun ja saan tuotteet testiin!

***
Loppukevennyksenä kuva, jonka näkeminen huvittaa joka kerta, kun kävelen riittävän väsyneenä työvuoron jälkeen kohti pukukoppeja.

Tervetuloa turvallisin mielin Kanta-Hämeen keskussairaalaan!
Noniin. Vitsit sikseen, vakavat asiat ja hoitohenkilökunta takuulla tekee parhaansa!


Pääsiäisen kunniaksi toivotan munat sulattavia treenejä. Kuka sen mitenkin haluaa ottaa...

tiistai 26. maaliskuuta 2013

Parin tunnin polkeminen, vitosen juoksulenkki ja kaikkea kivaa uutta

Eilen kävin polkemassa tutuksi tulleen pyöräilycombon. Tunnin Prospinningin + 45min Cardiospinningin.
Pari tuntia yhteensä alkuodotteluineen ja väliaikoineen. Oli aika jees ja sen jälkeen Banana-aroma palkkarikin maistui lähes taivaalliselta.

Tänään mietin ensin jalkatreeniä salilla. Sitten katsoin kuitenkin ikkunasta ulos ja kaivoin esiin lenkkarit.

Long time, no see.

Rikoo on riskillä ruma.

Edellisen kerran on lenkkarit ollut jalassa (matolla juoksemista lukuunottamatta) lenkin merkeissä siis Espoon Rantamaratonilla. Mitä siitä nyt on, puoli vuotta sitten. Arvaatte varmaan, miten ihanaa oli ja juoksu rullasi? Not. Takkuista ja tahmaista oli. Jalat ei todellakaan toiminut ja sykkeet oli satabiljoonaa yli satabiljoonaa. Tosin, saattoihan se eilinen parituntinen polkeminenkin vielä vähän painaa reisissä... No, tästä se taas lähtee. Nollasta. Ties monennenko kerran tämän juoksijan "uran" aikana...

Kotiin päästyäni hain postilaatikosta parit uudet silmälasit. Vielä en tiedä, pidänkö molemmat, vain toiset (kummat?) vai palautanko kumpaisetkin.







Juuri ja juuri ennen kuin olin siirtymässä kohti saunaa soi ovikello. Siellähän oli nuori kuriirimies tuomassa sportsdirectin pakettia. Kaikkea kivaa tuli!




Niinkuin esim. uusi, isompi treenikassi, Reebokin Easytone-kengät, urheiluliivit, Addun hupparitakki (silmälasikuvissa), shortsit, juomapulloja ja kaikenlaista muullekin perheelle.



Nyt kuitenkin kupillinen kahvia napaan ja sairaalanmäelle kohti iltavuoroa.








sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Colcytcahdecsan Calpiksessa!

Tänään päivän teemana oli armaan aviopuolisoni syntymäpäivät. Rakas mies on kaksviis...kolkytkahdeksan. 

Päivä alkoi herkullisella koko perheen yhteisellä herkkuaamiaisella ja tietty sankarin onnittelulla. Pian aamiaisen jälkeen laitettiinkin eväät valmiiksi ja otettiin suunta kohti Kalpalinnaa, eli Calpis Ski Centeriä (mikä vika olisi Kalpalinnan hiihtokeskus - nimessä? Kai se on C:llä hienompaa? Tätä naureskeltiin miehen kanssakin... Siksi siis nämä kaikki ceet... ), joka sijaitsee ihan lähellä Janaccalassa.

Neljät laskettelusukset ja yksi lumilauta sekä viisi kompaktinkokoista ihmistä Skodan Octaviaan ja tunnelma oli tiivis.

Reilu kolme tuntia mäenlaskua ihanassa seurassa ihanassa kevätsäässä ja koko porukka on aivan poikki.

Vanha takaperinlaskija

Hetki huilia ja taas alas!

Kuka milläkin tyylillä...

Onks tukka hyvin, matchaako sukset väreihin?

Päivänsankari.

Teemalla: Ihanasti kullan kanssa.
 Nuorimmalla oli  kotiutumisen ja syömisen jälkeen vielä uinti - mä en olis jaksanut. Sen sijaan kävin uinnin aikana tekemässä järkyttävän hyvän alelöydön! En itselleni, vaan miehen tyttärelle.

Tretornin gore-tex tennarit, ovh. 99€, tänään 24€. :D
Miehen kanssa suunniteltu jalkatreeni siirrettiin suosiolla tuonnemmaksi. Ei vaan jaksanut. Nyt tuntuu sekä reisissä että pohkeissa, että mäkeä on laskettu.

Huomenna vielä vapaapäivä. Sitten uudella innolla uuden viikon treenien pariin. Ja juoksemaankin!

Tällä viikolla saldo jäi (taas!!) vähän nihkeäksi. Yksi yläkroppatreeni, 55min juoksua ja reipas 3h talviurheilua laskettelun merkeissä. Uskon, että se tästä taas reipastuu, kunhan pääsee paremmin sisälle uuteen työhön. Nyt uuden oppiminen verottaa ihan hirmuisesti voimia ja olen iltaysiltä ihan valmis nukkumaan. Niin nytkin.

lauantai 23. maaliskuuta 2013

55 min juoksua!

Kävin salilla. Juoksin/ hölkkäsin 55 min.

<3<3<3<3<3

Ei mulla sit muuta. :D

perjantai 22. maaliskuuta 2013

Pikkukaloista ja hyvistä rasvoista

Olen pojan kanssa nyt Buzzannut (eli testannut ja suositellut) Möller Omega 3- pikkukalat kalaöljyvalmistetta.


Möller Omega 3- pikkukalat on hyvänmakuinen kalaöljy - D-vitamiinivalmiste. Mausta toki jokainen voi olla montaa mieltä. Itse olen sitä mieltä, ettei niitä nyt karkin korvikkeena söisi, mutta alas menevät ihan kivuttomasti. Poika taas ensin tykkäsi ja sitten ei tykännyt, mutta suhteellisen pienellä purnaamisella nielaisee pikkukalansa.

En tiedä onko pikkumiehen virta nyt pikkukalojen ansiota, mutta sitähän on riittänyt. :D Perheemme kolmesta vakituisesta asukkaasta influenssan sairasti rajuna mies, minä lievänä ja poika ei ollenkaan. Liekö pikkukalojen ansiota sekin, tiedä sitä? (Mies ei pikkukaloihin koskenut :))

Itse olen kala-allergikkona erityisen tyytyväinen siitä, että tämä kalaöljyvalmiste ei aiheuttanut minkäänlaisia oireita! Aion ehdottomasti jatkossakin käyttää Möllerin kalaöljyvalmisteita, koska tuntuvat sopivan.

Suosittelen kokeilemaan. Kaikkihan sen tietää, miten tärkeää olisi saada hyviä rasvoja ja d-vitamiinia!

 
Jos jolle kulle buzzaus ei ole tuttua, niin se on niin sanottua "Word of mouth"-markkinointia, tarkoituksena on erilaisten kampanjoiden kautta antaa buzzadoreille erilaisia tuotteita kokeiltavaksi, buzzadorit sitten kertovat tuotteista edelleen - sukulaisille, ystäville, työkavereille, harrastuskavereille jne. Tuotteita on laidasta laitaan.
Mikäli sinäkin kiinnostuit voit liittyä mukaan buzzaajien iloiseen joukkoon! :) Buzzadorina saat mahdollisuuden päästä testaamaan uusia tuotteita ja palveluita ilmaiseksi, sekä kertoa ystävillesi niistä. Useimmissa kampanjoissa myös ystäväsi saavat mahdollisuuden päästä osallistumaan tuotteiden ja palveluiden testaamiseen.
Se kuinka nopeasti pääset ensimmäiseen kampanjaan mukaan, riippuu siitä kuinka hyvin sovit kampanjan kohderyhmään, jonka asiakas on määrittänyt.
Kun sovit kampanjan kohderyhmään, saat tietoa kampanjasta sähköpostitse. Sitten pääset valitsemaan haluatko osallistua kampanjaan, vai etkö halua.
Seuraa tätä linkkiä rekisteröityäksesi Buzzadoriksi. 

<a href=https://www.buzzador.com/buzzador/index.php?file=u-signup&lang=FI&refstr=Devis>https://www.buzzador.com/buzzador/index.php?file=u-signup&lang=FI&refstr=Devis</a> 

Seuraamalla tätä linkkiä ilmenee, että minä olen kutsunut sinut mukaan (minun buzzador-käyttäjätunnukseni on Devis):


(Tämä viesti sisältää Buzzausta. Buzzador-linkki.)

tiistai 19. maaliskuuta 2013

Hurlumhei!

Hupsista.  On vähän blogin päivittäminen jäänyt.

Edellispostauksen jälkeen olen vihdoin saanut työasiat jonkinlaiseen järjestykseen, kodin järjettömään epäjärjestykseen ja lapsi hakee järjestystään taas kerran kotiarestista.

Mistähän tämän purkamisen aloittaisi?

Edellispostauksen jälkeen tosiaan tuli flunssa. Tai influenssa. Mikä nyt ikinä olikaan.  Kovaa kuumetta ei noussut, mutta sitkeää lämpöilyä ja vielä sitkeämpää tukkoisuutta. Pseudoefedriinidoupingilla on menty jo monta päivää (kuusi) ja kaiken stressin ja säätämisen seurauksena sama aika on syöty kilpaa myös vatsansuojalääkettä ja rennietä järkyttävän invalidisoivaan närästysvaivaan.

Työasiat sain siinä mielessä järjestykseen, että viimeinen (ja haikea) työpäiväni sotainvalidien ja sotaveteraanien kuntoutuksen parissa oli 11.3.13 ja samana päivänä kävin allekirjoittamassa sopimuksen kaupungin sairaanhoitajan toimeen. Ehdin juuri ja juuri kotiovesta sisään, kun sain puhelun, että minut on valittu myös keskussairaalaan varahenkilön paikkaan. Ou mai! Kädessä oli juuri kirjoitettu työsopimus, avaimet ja kaikki. Pikaisesti puntariin omat mielenkiinnonkohteet, ammatillinen kehittyminen ja valinta keskussairaalan eduksi. Siispä 12.3.13 palauttamaan juuri saadut avaimet ja kirjoittamaan uusi sopimus, tällä kertaa sairaanhoitopiirin kanssa.

13.3.13 neljäntenä hääpäivänäni aloitin aivan uudenlaisessa työympäristössä, aivan uudenlaisissa tehtävissä. Ai vitsi!

Kyseinen päivä oli merkittävä myös siinä mielessä, että:

... onnellinen treenaaja pääsi pitkästä - pitkästä aikaa tekemään jalkatreeniä hääpäivän, uuden työpaikan ja lähes 2kk jalkatreenitauon kunniaksi.  - Arvetenkin tein liian kovaa tauon pituuteen nähden ja siitä sai "kärsiä" tehokkaasti koko loppu viikon.

Torstaina taasen ilmeisesti Möllerin Omega 3 - pikkukaloista virtaa saanut nuorimies kunnostautui hömöilemällä oikein urakalla. Tilapäivitys facebookissa kuvasi tilannetta näin:


Kas, siinähän se oleellinen tulikin. Katastrofin - tai ainakin finanssikriisin - ainekset oli ehdottomasti olemassa. Avomersun rättikatolle voisi  talvikamppeineen n. kolkytkiloisen kahdeksanvuotiaan painosta käydä aika kallista pahaa vahinkoa.  Tällä kertaa onneksi selvittiin pahoittelulla ja anteeksipyynnöllä, koska mitään vahinkoa katolle ei ihme kyllä tullut. Fiilis äitinä oli kyllä jotain täydellisen epäonnistumisen ja täydellisen epäonnistumisen välimaastosta.

Viikonloppuna mies oli keikkareissulla ja mä olin lauantaina vielä töissä. Ulkona oli aivan mielettömän ihana, aurinkoisen keväinen ilma. Joskin aika rapsakka pakkanen.  Joku kevätmania on kai päässyt silti iskemään, koska työpäivän jälkeen ajoin Kodin Terraan ja sitten kävi näin:


Sunnuntain aurinkoista päivää ei sentään tuhlattu sisällä remonteeraten, vaan pakattiin välineet autoon ja lähdettiin mäkeen.
Lasit silmille ja kärpänen on valmiina mäenlaskuun!

Ei näytä pahalta...
Pari tuntia hiihtokoulua juniorille, tällä kertaa suksilla. Hiihdonopettajan kanssa isoon mäkeen.

Mäenpäältä näytti aika jyrkältä (ei ikuistunut kännykameraan...)

Jännittynyt juniorilaskija

Vähän mäen päällä jännitti, mutta rohkeasti ja hallitusti mutka kerrallaan alaspäin!

Mä osasin! Jeee! 

Ja äitikin selvisi...


Yhteensä 3,5h aktiivista mäenlaskua tuntui heti laskemisen jälkeen vähän polvissa ja sen jälkeen pohkeissa. Iltapuhteina sunnuntaina viimeisteltiin makuuhuoneen remontti. Maanantainen vapaa menikin vähän lorviessa.

Tänään on taas palattu arkeen ja töihin. Jahka pakolliset kotityöt on hoidettu ja mies on ottanut komeusunensa, niin eiköhän tästä oteta suunta kohti Foreveriä. Viime aikoina treenitunnit on ollut hävettävän heikoilla, mutta toisaalta - aika paljon kaikenalaista muuta on ollut ohjelmassa ja mielessä. Uusi työ on ainakin virkistänyt mieltä aivan hurjasti ja vaikka sisäistettävää ja opittavaa onkin paljon, niin silti työpäivän jälkeen jää virtaa tehdä jotain muutakin.

Hyvää viikonalkua myös sinne. Lupaan yrittää aktivoitua päivityksien (ja treenien kanssa).

perjantai 8. maaliskuuta 2013

Muodonmuutoksia

Niinhän siinä kävi, kuten arvelinkin, että töiden, remontoinnin ja perheen lisäksi ei enää jää aikaa salilla käymiseen/treenaamiseen muuten. No. Näillä on nyt mentävä.  Wc kuitenkin koki melkoisen muodonmuutoksen, vai mitä te sanotte? Omin pikku kätösin yhdessä miehen kanssa homma suunniteltiin ja toteutettiin.

Listahommia vaille valmiina...
Muodonmuutoksen on kokenut myös tämä bloggaaja. Maanantai iltana revin kirjaimellisesti tukan päästä.


Ja arvatkaa miltä tuntuu 1½ kk jalkatreenitauon jälkeen reisissä ja takamuksissa? No löllöltä tuntuu. Ja arvatkaa miltä näyttää keskivartalo 1½ viikon mätänmitäkäsiinisaankuneipääsesalillekaan - koska remontti - lipsumisen jälkeen? Yh!

Ja entäs mitä sitten tapahtuukaan? No sitten tulee tietenkin tukkoinen olo, kurkkukipu ja kuume. Äääh!

No. Ei auta. Paranneltava on ja levättävä vähän lisää.  Ehkä sitä jo ensi viikolla pääsee jo normaalielämän ja treenin syrjään kiinni. Muuten elämä (lähinnä työasiat) on melkoisen myllerryksen kourissa.

***

Ensi viikolla vietetään parisuhteemme viisivuotispäivää ja neljättä hääpäivää. Loppukuusta mies täyttää kolmekymmentäkahdeksan vuotta.

Meillä on jo useampana vuonna ollut tapana tehdä yksi kahdenkeskinen reissu yhdessä. Vuonna 2009 rantalomailtiin viikko Bulgariassa, 2011 oltiin yhdessä  syyskuun alussa Krakovassa. Syksyllä 2012 käytiin yhdessä minilomalla Riikassa. Toissa syksynä oltiin tosiaan Krakovassa viisi päivää ja ihastuttiin kovasti Puolaan ja slaavilaiseen kulttuuriin. Haltioiduttiin kahviloissa lojumalla ja vanhan kaupungin rakennuksia ja toisen maailmansodan aikaisia kauheuksia katsellen.  Kamala kaiho on sen jälkeen ollut päästä takaisin Puolaan. Siispä varasin eilen hääpäivälahjaksi ja syntymäpäivälahjaksi yllärinä miehelle meille pitkän viikonlopun Varsovaan syyskuun loppupuoleksi. En malta odottaa!



Lisäksi kesälle on suunnitteilla koko perheen (?) trippi Rovaniemelle sukuloimaan sekä Ilosaarirockiin Joensuuhun miehen ja kavereiden kanssa rockailemaan.

Ehkä tämä tästä, ainakin kaikenlaista jännää on tulossa. Nyt peitto korviin ja lepäämään vähän lisää.

***

Ai niin!

 Hyvää naistenpäivää, naiset!